Over Marion Dijkstra

Mijn studie psychologie ben ik gestart op de Universiteit van Amsterdam en heb ik afgerond aan de City University te Londen. Daar heb ik een bachelor-diploma behaald (BSc+). Terug in Nederland heb ik in Leiden klinische- en gezondheidspsychologie gestudeerd en mijn master titel behaald. Vervolgens ben ik gaan werken in de psychiatrie; polikliniek en de 24uurs crisisdienst. Hierna werd ik teamleider van de deeltijdbehandeling en open afdeling en deed ik  de opleiding systeemtherapie (partner relatie gezinstherapie) gevolgd door de opleiding leidend tot GZ psycholoog.

Momenteel ben ik werkzaam in de specialistische GGZ bij het team Angst als GZ-psycholoog, systeemtherapeut, psychotraumatherapeut in de ambulant zorg voor  volwassenen. Hier houd ik mij vooral bezig met angstbehandelingen, traumabehandeling (EMDR/IE/NET/IMRS), interpersoonlijke psychotherapie (IPT) individueel en voorheen in groepsverband voor postpartum problematiek, AFT, schematherapie, intakes, systeemtherapie, individuele therapie (Cognitieve Gedrags Therapie), lesgeven aan psychiaters  in opleiding en het geven van supervisie (IPT), EMDR en behandeling aan PioG’s. Daarnaast werk ik in mijn eigen praktijk waar ik mij ook richt op volwassen die verwezen worden voor de basis GGZ.

Mijn  postdoctorale studie gezondheidszorg psychologie is afgerond in 2010. Hierdoor heb ik mij in kunnen schrijven in het BIG register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Naast mijn EMDR scholing (EMDR practitioner en thans in opleiding voor supervisor VEN), ben ik op 2/3 van mijn leertraject EFT therapeut.