Reacties

Onder deze rubriek staan reacties van cliënten :

Omdat ik heel enthousiast ben over de therapie die ik heb gevolgd bij Marion wil ik graag een stukje op haar site hierover schrijven. Ik ben een vrouw van 62 jaar die in haar leven al de nodige ervaring heeft opgedaan met therapie,  met heel wisselend resultaat.  Ik ben naar Marion verwezen voor het feit dat ik vijf jaar geleden een burnout heb gekregen,  daarvan maar matig ben hersteld en een aantal van de oorzaken hiervoor lagen in het voortdurend piekeren over met name twee situaties in mijn leven die mij bijzonder pijnlijk  geraakt hebben, die mij telkens opnieuw heftige emoties ontlokten en die ik in feite telkens opnieuw ‘afdraaide’ in mijn hoofd, zoekende naar een oplossing die ik niet kon vinden en die er ook niet echt was.  We zijn met EMDR en het Woede, wraak, wrok-protocol aan de slag gegaan en ik moet zeggen dat ik het verbijsterend vond hoe snel deze therapie tot de kern van mijn gevoelens doordrong, hoe snel het werkte en hoe blíjvend het blijkt te werken.  Geen enkele therapie die ik gevolgd heb heeft dit effect op mij gehad en daarbij speelt de opstelling van Marion beslist een grote rol.
Ik vind haar bijzonder prettig in de omgang, met precies de juiste hoeveelheid meegevoel en afstand. Ik kon volledig mezelf zijn, voelde me zeer gezien en kon ook rekenen op haar heldere opmerkingsgave, of mij dat nu goed uitkwam of niet.  Het was altijd juist!
Ook de therapieruimte is heel erg prettig; ruim,  licht, voldoende mogelijkheden om te zitten.  Voor mij was dat ook een factor die maakt dat ik mij op mijn gemak voelde,  want dat kan heel anders zijn is mijn ervaring.
Kortom:  niets dan lof!

Na jaren van aan mezelf twijfelen, veel angsten en paniekaanvallen hebben en uiteindelijk doordat ik ziek werd ook nog depressief worden, kon ik het echt niet meer alleen.
Ik heb de stap durven zetten om naar een psycholoog te gaan, ik vond het zelf fijn om naar een vrouwelijke psycholoog te gaan.
Had op verschillende websites gekeken, maar Marion sprong er voor mij uit, alles wordt op de website goed uitgelegd wat de sessies in zouden gaan houden en ik durfde dat wel aan.
De eerste keer dat ik bij Marion kwam, gaf ze mij gelijk al een gevoel van rust, een gevoel dat ik er ook mag zijn.

Ik stond er niet meer alleen voor, eindelijk had ik iemand gevonden die mij begreep en altijd naar mij luisterde, dat voelde zo fijn en goed.
Ik heb twee keer de EMDR therapie gehad, dit heb ik als erg heftig ervaren, maar wel als heel erg goed. Verder heb ik gesprekken gehad die ook niet altijd makkelijk waren, het was soms heel erg moeilijk om tot mijn eigen gevoel te komen, maar ik werd daarbij goed ondersteunt door Marion.
Ik ben heel erg blij dat Marion mij heeft geholpen om weer zelfvertrouwen te krijgen, niet meer angstig te hoeven zijn, ook weer te voelen dat ik er mag zijn met mijn gebreken.

Marion ik wil je heel erg bedanken voor de korte maar goede en intensieve periode die ik bij jou gehad heb.
Ik heb mezelf weer terug gevonden, wie ik zo graag weer wilde zijn!
Dankjewel.

______________________________________________________________

In februari 2012 kwam ik voor het eerst bij Marion. Ik had in september 2011 een operatie ondergaan met traumatische gevolgen. Ik had nachtmerries en nare dromen in de maanden na de operatie. Marion luisterde naar mijn verhaal en vroeg het meest moeilijkste moment, met de meeste spanning in gedachten te nemen.

Terwijl zij voor mij zat en ik haar vinger volgde kwamen er woorden en/of emoties in mij op. Deze woorden en/of emoties moest ik vasthouden en vervolgde de behandeling zich, steeds op dezelfde manier. Tussentijds gingen we terug naar het moment en vroeg Marion hoe het was met de spanning. Ik merkte dat de spanning na verloop van tijd minder werd en ik op een andere manier naar het moment kon kijken.

Na de eerste behandeling merkte ik dat de nachtmerries en dromen minder werden. Na nog een uur behandeling, met voornamelijk praten, besloten Marion en ik dat meer behandelingen niet nodig waren.

Marion bedankt voor de korte, maar intensieve, behandeling.

______________________________________________________________

In Septermber 2011 een behoorlijk heftig ongeval meegemaakt. Eerst dacht ik nog wel..het valt mee. Maar de beelden kwamen steeds terug en alles en overal speelde het ongeval liet mij maar niet los. Elk gesprek, elke handeling, elke gedachte koppelde ik onderhand aan het ongeval. Via het UWV en ook het internet werd mij EMDR therapie geadviseerd. Ik ben uiteindelijk bij IUNCTI in Woerden terecht gekomen. Bij het intake gesprek ondervroeg mevr. Dijkstra mij op diverse vlakken, om mij en de situatie beter te leren kennen.

De EMDR therapie zelf was erg intens en soms ook best wel even moeilijk om woorden te vinden bij het gevoel wat je op een bepaald moment, bij een bepaald beeld hebt. Maar na ongeveer 2 uur had ik tranen in de ogen van geluk dat 1 zo’n avond al zo veel los kon maken. Het was alsof ik een dikke winterjas uit trok en de lente begon. IUNCTI (Marion Dijkstra) heeft mij na 2 dubbele sessies weer de juiste kant op gewezen en het leven lacht mij gevoelsmatig weer toe.

EMDR therapie helpt dus echt ! Marion bedankt !

____________________________________________________________

Bij traumatische ervaringen, zoals ik gehad heb bij een ernstig
verkeersongeval, komen op willekeurige momenten beelden en flashbacks
terug.
Dit zijn nare beelden en roepen veel emoties op. Door EMDR-therapie toe
te passen, blijkt na verloop van de sessies, dat de beelden minder heftig
worden, zodat je er beter mee om kan gaan. De beelden hebben niet zo’n impact
meer, dan voor de sessies. Ik vind het een zeer aparte bijzondere
ervaring en had absoluut niet verwacht dat het op deze manier zou gaan werken.
Ik kan nu met een beter gevoel naar de gebeurtenissen kijken, zonder dat
het me al te veel doet.
Met de juiste vragen die Marion aan mij stelde, moest ik echt diep in
m’n gevoel zoeken wat ik voelde. En dat is absoluut niet makkelijk, want het
is wel erg confronterend.
Maar het is wel bevrijdend dat deze therapie werkt. Het geeft mij meer
lucht, zodat ik meer aan mijn herstel kan werken. En dat is het
belangrijkste.

____________________________________________________________

Twijfels, angsten, onzekerheden, dwanggedachten….iedereen heeft ze vast wel eens en we denken allemaal dat het heel raar is.
Maar eigenlijk horen ze bij het proces dat ‘leven’ heet.

We willen ons allemaal ontwikkelen en het beste in onszelf, en vooral ons ‘pure ik’ naar boven halen.
Daarvoor zul je soms grenzen moeten verleggen maar die vooral ook eerst ontdekken.
Dat gebeurt (denk ik) voor 80% (en misschien wel meer) tussen je oren.

Ieder mens is anders en gaat hier anders mee om.
Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken als je even de weg niet meer weet.

Marion heeft mij heel erg geholpen om de juiste gedachtegang te vinden.
De juiste vragen gesteld en zo mij geholpen om de wirwar aan gedachten weer op een rijtje te krijgen.

Na training, handreikingen, oefeningen en gesprekken wordt het je eigen. Voel je je sterk en besef dat het dus bij het leven hoort!
Dat maakt het uiteindelijk allemaal ontzettend leuk, het proces dat leven heet, is een uitdaging.

____________________________________________________________